Vihreä kalamureke

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vihreä kalamureke

Ainekset

1 800 g vähärasvaista vaaleaa kalafileetä tai pakasteseitä
2 2 dl kevytkerma-maitoseosta
3 1 dl korppujauhoja
4 1 sipuli
5 2 kananmunaa
6 2 rkl silputtua tuoretta ruohosipulia
7 1 rkl silputtua tuoretta tilliä
8 1 rkl silputtua tuoretta sitruunamelissaa
9 2 tl suolaa
10 ripaus valko- tai sitruunapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 49 g
Proteiinia 164 g
Rasvaa 74 g
Kuitua 4 g
Energiaa kJ 6387
Energiaa kcal 1527

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä kerma-maitoseos ja korppujauhot ja anna seoksen turvota noin 10 minuutin ajan. Hienonna kalafileet monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää sekaan korppujauhoseos, kuorittu ja lohkottu sipuli, kananmunat, yrtit ja mausteet. Voitele korkealaitainen murekevuoka ja kumoa murekemassa vuokaan.Peitä vuoka foliolla. Pane vuoka kuumalla vedellä täytetyn isomman vuoan sisään vesihauteeseen ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 1-1 ½ tuntia. Ota kypsä vuoka uunista ja anna vetäytyä hetken ennen kumoamista. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja sitruunanmehulla maustetun kevyesti suurustetun kalakastikkeen kera..

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kala mureke
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5