Vihersalaatti

19.5.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vihersalaatti

Ainekset

10 annosta
1 2 ruukkua tai kerää pehmeää salaattia
2 2 ruukkua tammenlehtisalaattia
3 2 ruukkua rucolaa tai 5 dl tuoretta pinaattia
4 6 dl punakaalia
5 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
6 2 dl purjoa tai ruohosipulia, halutessasi
Kastike:
1 2 valkosipulin kynttä
2 1 dl öljyä
3 4 rkl balsamiviinietikkaa
4 2 tl sinappia
5 2 tl sokeria
6 suolaa
7 pippuria
Koristeluun:
1 ruohosipulia
Krutongit:
1 5 viipaletta paahtoleipää
2 0,5 dl öljyä
3 1 valkosipulin kynsi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 91 g
Proteiinia 2 g 24 g
Rasvaa 14 g 143 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 731 7307
Energiaa kcal 175 1746

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista krutongit eli paahdetut leipäkuutiot. Leikkaa leivät kuutioiksi ja pane kulhoon. Lisää öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja kääntele sekaisin. Levitä leipäkuutiot leivinpaperille pellille. Paista 175-asteisessa uunissa yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes krutongit saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Huuhtele salaatit ja valuta hyvin. Käytä salaattiin eri salaattilaatuja saatavuuden mukaan. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Revi salaatinlehdet ja sekoita kaikki salaatin ainekset. Valmista salaatinkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja tarjoile salaatin kanssa. Lisää salaattiin krutongit tai tarjoile ne erikseen.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kaali pinaatti tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5