Vihersalaatti ja aasialainen vinegretti

21.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vihersalaatti ja aasialainen vinegretti

Valmista maukas ja riittoisa salaatti vaikkapa juhlien seisovaan pöytään. Vinegretin voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Ainekset

10 annosta
1 2 - 3 erilaista ruukkusalaattia
2 250 g retiisejä
3 1 kurkku
4 150 g cashewpähkinöitä
Aasialainen vinegretti
1 2 limetin mehua
2 1 dl rypsiöljyä
3 3 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
4 3 rkl soijaa
5 2 rkl sokeria
6 2 rkl seesaminsiemeniä
7 1 silputtu valkosipulinkynsi
8 1 tuore chili

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 50 g
Proteiinia 4 g 38 g
Rasvaa 19 g 193 g
Kuitua 4 g 38 g
Energiaa kJ 871 8706
Energiaa kcal 208 2081

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele salaatit ja kuivaa ne. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne. Huuhtele ja kuori kurkku. Halkaise kurkku ja koverra siemenet halutessasi pois lusikalla. Viipaloi kurkku ohueksi. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Yhdistä vinegretin ainekset. Annostele salaattivadille kerroksittain salaattia, retiisiä, kurkkua ja pähkinöitä. Kaada päälle vinegretti.

Vinkki! Vinegretin voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5