Vietnamilaiset Báhn mì -patongit

22.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vietnamilaiset Báhn mì -patongit

Katuruokatrendi näkyy kotikeittiössäkin. Vietnamilaisissa Báhn mì -patongeissa on nyhtöpossua, pikkelöityä porkkanaa ja chilimajoneesia. Lisää patongin täytteeksi myös kurkkua ja koristele halutessasi persiljalla.

Ainekset

6 annosta
1 1 paketti (2 kpl) paistopatonkeja
Nyhtöpossu
1 800 g porsaan kassleria
2 1,5 rkl ruokokidesokeria
3 2 tl karkeaaa merisuolaa
4 1 tl paprikajauhetta
5 1 tl jauhettua korianteria
6 0,25 tl jauhettua cayennenpippuria
Pikkelöity porkkana
1 2 porkkanaa
2 1 dl vettä
3 0,5 dl sokeria
4 0,5 dl väkiviinaetikkaa
5 ripaus suolaa
Chilimajoneesi
1 1 dl majoneesia
2 0,5 limetin mehu
3 1 rkl chilikastiketta (Felix)
4 ripaus suolaa
Lisäksi
1 0,5 kurkkua
2 (persiljaa)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 97 g
Proteiinia 25 g 152 g
Rasvaa 27 g 160 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 705 10228
Energiaa kcal 408 2445

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Lounas
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pikkelöity porkkana. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja suola, lisää porkkanasuikaleet joukkoon. Keitä minuutin ajan. Valuta seos esim. lasipurkkiin ja siirrä jäähtymään. Peitä kannella ja anna maustua tarjoiluun saakka.

Sekoita lihan mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Anna lihan maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Pyyhi mausteet pois lihan pinnalta ja siirrä liha uunivuokaan. Kaada vuokaan 1/2 dl vettä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 5 tuntia.

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna hieman jäähtyä. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi kahdella haarukalla ja sekoita lihasuikaleet paistoliemen joukkoon.

Sekoita chilimajoneesin ainekset. Suikaloi kurkku. Halkaise patongit ja sivele niille chilimajoneesia. Täytä lihasuikaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla ja kurkulla. Koristele halutessasi persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5