Vesimelonikimchi

10.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vesimelonikimchi

Mausta makea vesimeloni korealaisen hapankaalin eli kimchin mauilla hauskaksi pikkelssiksi. Minimoi hävikki ja käytä kimchiin myös melonin kuoren valkoinen osa.

Ainekset

1 1 kg vesimelonia (5 dl kuorta ja 1 l melonia suikaleina)
2 1 tl hienoa merisuolaa
3 1 punainen chili
4 2 kevätsipulinvartta
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 rkl inkivääriä hienonnettuna
7 2 rkl vaaleaa siirappia
8 2 tl soijakastiketta (gluteenitonta)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 102 g
Proteiinia 10 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 2016
Energiaa kcal 482

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Paloittele meloni. Poista paloista kuoren kova vihreä pintaosa. Leikkaa valkoinen kuoriosa irti punaisesta hedelmälihasta. Suikaloi vaalea osa kulhoon niin, että sitä on noin 5 dl. Hiero suola joukkoon. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa 1 tunti.
  • Suikaloi melonin hedelmäliha (noin 1 litra).
  • Halkaise chili, poista siemenet halutessa. Hienonna chili ja kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita sipulit, inkivääri, hunaja, soija ja chili kulhossa. Lisää seos valkoisten melonisuikaleiden joukkoon ja sekoita muutama minuutti.
  • Lisää punainen hedelmäliha. Sekoita ja purkita. Vesimelonikimchi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5