Vesimelonigazpacho

6.7.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vesimelonigazpacho

Gazpachokeiton voi tehdä vesimelonistakin. Kylmä keitto maistuu alkupalana tai kevyenä lounaana leivän kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 0,5 (n. 1 kg) vesimelonia
2 1 punainen paprika
3 0,5 kurkkua
4 1 punainen chili
5 1 pieni punasipuli
6 2 valkosipulinkynttä
7 0,5 ruukkua basilikaa
8 0,5 dl oliiviöljyä
9 0,5 limetin mehu
10 1 rkl punaviinietikkaa
11 0,5 tl suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 85 g
Proteiinia 2 g 13 g
Rasvaa 30 g 182 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 1 418 8509
Energiaa kcal 339 2034

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele meloni ja poista kuoret ja siemenet. Siirrä hedelmälihat tehosekoittimeen. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota. Paloittele paprika, kurkku, chili ja sipulit. Lisää tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää loppujen ainesten kanssa tehosekoittimeen.

Surauta tasaiseksi. Jäähdytä keitto kylmäksi ja tarjoa alkupalana tai kevyenä lounaana leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
©
Avainsanat: kurkku paprika vesimeloni
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5