Vesimeloni-halloumisalaatti

8.7.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vesimeloni-halloumisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 0,5 vesimelonia
2 200 g halloumijuustoa
3 1 rkl öljyä
4 1 (400 g) parsakaalia
5 1 ruukku/rasia salaattisekoitusta
6 0,5 dl silputtuja kuivattuja karpaloita
7 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Lisäksi
1 oliiviöljyä
2 tummaa balsamiviinietikkaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 118 g
Proteiinia 18 g 72 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 8 g 33 g
Energiaa kJ 1 455 5819
Energiaa kcal 348 1391

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paahdettuja pinjansiemeniä, oliiviöljyä, tummaa balsamiviinietikkaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa meloni viipaleiksi ja poista kuoret. Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin väriseksi kummaltakin puolelta.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä parsakaalia muutama minuutti, kunnes se lähes kypsyy mutta jää vielä napakaksi. Valuta parsakaali ja pidä lämpimänä kannen alla.

Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa se lingossa tai puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Siirrä salaatti vadille.

Lisää salaattiin meloni, halloumijuusto ja parsakaali. Viimeistele kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä. Valuta päälle hieman oliiviöljyä, tummaa balsamiviinietikkaa ja ripaus pippuria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5