Vegaaniset karjalanpiirakat

16.8.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vegaaniset karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat maistuvat ihan oikeilta vegaanisinakin.

Ainekset

16 kappaletta
Taikina
1 1,5 dl ruisjauhoja
2 1 dl vehnäjauhoja
3 1 dl vettä
4 1 tl suolaa
Puuro
1 7 dl vettä
2 2 dl puuroutuvaa riisiä
3 1 prk (2,5 dl) kauravalmistetta ("kermaa")
4 50 g margariinia (paistonkestävää, vegaanista)
5 1 tl suolaa
Voitelu
1 50 g margariinia (vegaanista)
2 4 rkl soijajuomaa ("maitoa") tai kauravalmistetta ("kermaa")

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 241 g
Proteiinia 2 g 29 g
Rasvaa 5 g 76 g
Kuitua 1 g 21 g
Energiaa kJ 463 7408
Energiaa kcal 111 1771

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.

Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.

Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia.

Sulata margariini ja lisää soijajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.
 

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5