Vegaaninen pavlova

Kikherneiden liemi vaahtoutuu kuin kananmunanvalkuainen. Siitä syntyy vegaaninen marenki.
Ainekset
1 | 1 dl | säilykekikherneiden lientä |
2 | 0,75 dl | sokeria |
3 | 1 tl | vaniljasokeria |
4 | 1 tl | sitruunamehua |
5 | 1 tl | öljyä |
Täyte | ||
1 | 1 prk | (2,5 dl) vispautuvaa soijavalmistetta (Alpro) |
2 | 2 rkl | sokeria |
3 | 1 | limen kuori |
4 | 4 | päärynää |
5 | 2 dl | pakastepuolukoita |
Ravintoaineet
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 37 g | 185 g |
Proteiinia | 2 g | 10 g |
Rasvaa | 4 g | 19 g |
Kuitua | 7 g | 33 g |
Energiaa kJ | 809 | 4045 |
Energiaa kcal | 193 | 967 |
Reseptitiedot
Ruokavalio | Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani |
Ruokalajit | Jälkiruoat |
Ruokatyypit | Makeat leivonnaiset |
Pääruoka-aine | Kasvikset |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Säädä uuni 100 asteeseen.
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.
Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.
Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.
Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.