Vegaaninen pavlova

17.8.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vegaaninen pavlova

Kikherneiden liemi vaahtoutuu kuin kananmunanvalkuainen. Siitä syntyy vegaaninen marenki.

Ainekset

5 annosta
1 1 dl säilykekikherneiden lientä
2 0,75 dl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 1 tl sitruunamehua
5 1 tl öljyä
Täyte
1 1 prk (2,5 dl) vispautuvaa soijavalmistetta (Alpro)
2 2 rkl sokeria
3 1 limen kuori
4 4 päärynää
5 2 dl pakastepuolukoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 185 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 4 g 19 g
Kuitua 7 g 33 g
Energiaa kJ 809 4045
Energiaa kcal 193 967

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 100 asteeseen.

Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.

Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.

Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.

Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
Avainsanat: kikherne leivos päärynä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5