Vauhdikas vegehernekeitto

17.1.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vauhdikas vegehernekeitto

Ikiklassikko hernekeitto taipuu mausteilla ja tofulla tuunattuna uudenlaiseksi vegekeitoksi.

Ainekset

4 annosta
1 300 g kylmäsavutofua
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 rkl rypsiöljyä
4 1 tl paprikajauhetta
5 1 tl mustapippuria rouhittuna
6 2 prk (à 435 g) kasvishernekeittoa
7 2,5 dl kauravalmistetta ("kermaa")
8 2 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 163 g
Proteiinia 30 g 118 g
Rasvaa 20 g 81 g
Kuitua 10 g 40 g
Energiaa kJ 1 952 7809
Energiaa kcal 466 1866

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tofu ½ cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota valkosipulia, paprikajauhetta ja mustapippuria 2 minuuttia.

Lisää kuutioitu tofu ja sekoita. Ota pannu pois liedeltä ja jätä tofu maustumaan.

Tyhjennä kasvishernekeittopurkit kattilaan. Lisää kauravalmiste ja vesi, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.

Lisää puolet tofuseoksesta kuuman keiton joukkoon. Jaa keitto lautasille ja ripottele pinnalle loput tofukuutiot.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5