Värikäs pesto-kanakeitto

28.10.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Värikäs pesto-kanakeitto

Kasvikset uppoavat krantummallekin ruokailijalle, kun leikkaat ne ohuiksi kasvisspageteiksi kuorimaveitsellä.

Ainekset

4 annosta
1 1 kesäkurpitsa
2 1 punainen paprika
3 1 porkkana
4 2 valkosipulinkynttä
5 500 g paseerattua tomaattia
6 5 dl vettä
7 1 kanaliemikuutio (gluteenitonta)
8 300 g broilerinfileesuikaleita
9 2 rkl vihreää pestoa
10 1 dl maissia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 20 g 80 g
Rasvaa 6 g 25 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 891 3565
Energiaa kcal 213 852

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Pese ja halkaise paprika. Poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. Kiehauta. Lisää kanaliemikuutio, broilerinfileesuikaleet, kasvikset ja valkosipulit. Mausta pestolla. Kypsennä keskilämmöllä poristen 10 minuuttia. Lisää maissi keittoon. Tarjoile keitto esimerkiksi tuoreen leivän kera.

Vinkki: Saat keitosta näppärästi kasvisversion, kun korvaat broilerinfileesuikaleet tölkkipavuilla ja kanaliemikuution kasvisliemikuutiolla.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5