Värikäs panzanella-salaatti

18.6.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Värikäs panzanella-salaatti

Leipäkrutongit viimeistelevät panzanella-salaatin. Kuutioi kuivahtanut leipä ja paista kuutiot pannulla öljyssä.

Ainekset

4 annosta
1 4 paksua viipaletta maalaisleipää
2 2 rkl oliiviöljyä
3 4 - 6 (luumu)tomaattia
4 0,5 kurkkua
5 1 punasipuli
6 50 g mustia oliiveja
7 1 mozzarellapallo
Kastike
1 4 rkl oliiviöljyä
2 2 rkl punaviinietikkaa
3 1 murskattu valkosipulinkynsi
4 1 tl oreganoa
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippuria
7 tuoreita basilikan lehtiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 9 g 37 g
Rasvaa 30 g 122 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 642 6568
Energiaa kcal 392 1570

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen, Piknik, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa leipäviipaleet isohkoiksi paloiksi ja paista palat rapeiksi öljyssä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kurkku paloiksi. Suikaloi punasipuli. Revi mozzarella paloiksi. Sekoita kastike.

Pane salaattiainekset kulhoon. Kaada panzanellan päälle kastike ja anna maustua jonkin aikaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5