Varhaiskaali-pähkinäcaesar

27.4.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Varhaiskaali-pähkinäcaesar

Pähkinät antavat salaatille rouheutta. Valmista kastike huoneenlämpöisistä aineksista, jotta se ei juoksetu.

Ainekset

4 annosta
1 500 g varhaiskaalia
2 1 dl cashewpähkinöitä
3 3 paahtoleipäviipaletta
4 1,5 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
Caesarkastike
1 1 kananmuna
2 1 rkl dijonsinappia
3 2 - 3 anjovisfileetä
4 1 dl oliiviöljyä
5 4 rkl parmesaanijuustoraastetta
6 1 valkosipulinkynsi
7 1 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 73 g
Proteiinia 11 g 43 g
Rasvaa 40 g 160 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 978 7913
Energiaa kcal 473 1891

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Lisää korkealaitaiseen kulhoon muna, sinappi, anjovisfileet ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Mausta raastetulla valkosipulinkynnellä ja sitruunamehulla.
Pilko kaali. Rouhi pähkinät karkeaksi. Leikkaa paahtoleivät pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutiot kullanruskeiksi. Sekoita salaatin ainekset, mausta kevyesti ja valuta kastike joukkoon. Nostele ainekset sekaisin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5