Vappusima

27.3.2005
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vappusima

Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.

Ainekset

1 4 l vettä
2 2 sitruunaa
3 3 dl sokeria
4 3,5 dl fariinisokeria
5 nokare hiivaa (1/8 tl)
6 rusinoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 590 g
Proteiinia 2 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 8 g
Energiaa kJ 10178
Energiaa kcal 2433

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Helpot & nopeat
Ruokatyypit Juomat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Kuori ne ohuelti siten, että valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa sitruunoista terävällä veitsellä valkoinen kuorikerros pois. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan sokereiden kanssa. Lisää keltaiset kuoret.

Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Liota vesitilkkaan hiiva ja lisää se kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1 tl sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: rusina sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5