Vaniljaiset Lucia-pullat

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaniljaiset Lucia-pullat

Ainekset

14 annosta
Taikina:
1 2,5 dl maitoa
2 25 g tuorehiivaa
3 0,25 tl suolaa
4 1 paketti (à 1/2g) sahramia
5 0,75 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 7 dl vehnäjauhoja
8 75 g margariinia
Vaniljatäyte:
1 1 dl kuohukermaa
2 1,5 rkl vehnäjauhoja
3 2 rkl sokeria
4 1 kananmuna
5 1 rkl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 433 g
Proteiinia 6 g 82 g
Rasvaa 9 g 121 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 946 13242
Energiaa kcal 226 3165

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sahrami sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja sokeri. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Siirrä tarvittaessa takaisin kuumalle levylle ja kiehauta nopeasti. Paina pulliin syvät kuopat ja lusikoi täytettä niihin. Voitele kananmunalla. Kypsennä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5