Vaniljainen sekahedelmäkeitto

23.11.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaniljainen sekahedelmäkeitto

Ainekset

10 annosta
1 1 pussi (500 g) kuivattuja sekahedelmiä
2 1 l vettä
3 1 l omenamehua
4 1 vaniljatankoa
5 0,5 sitruunan kuori
6 1,5 dl sokeria
Suurus
1 3 rkl perunajauhoja
2 2 rkl kylmää vettä
3 3 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 399 g
Proteiinia 3 g 30 g
Rasvaa 0 g 3 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 746 7461
Energiaa kcal 178 1783

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pilko hedelmät pienemmiksi. Kaada ne isoon kattilaan ja mittaa päälle vesi ja mehu. Lisää halkaistu vaniljatanko. Pese sitruuna ja ota siitä kuorimaveitsellä keltaista kuorta ja lisää nesteeseen. Keitä seosta hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.Nosta kattila syrjään ja nosta reikäkauhalla hedelmät tarjoilukulhoon. Poista vaniljatangon palaset ja sitruunakuoret.Sekoita perunajauho vesi-sitruunamehuun ja valuta seos ohuena nauhana kiisselipohjaan samalla sekoittaen. Anna kiehahtaa.Kaada kiisseli hedelmien päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoile jäähtynyt kiisseli esimerkiksi kanelilla maustetun kermavaahdon kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: omena sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5