Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas

11.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaniljainen ruisleipä-marjavanukas

Viikon vanhasta ruisleivästä ja pakastemarjoista tehty vanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka juuret ovat mummolan keittiössä. Isoäitimme olivat mestareita ruokahävikin hyödyntämisessä – ja me seuraamme perässä.

Ainekset

4 annosta
1 200 g pakastemarjoja (esim. puolukoita tai marjasekoitusta)
2 200 g (6–8) viipaletta ruisleipää
3 1 rkl voita tai margariinia
4 1 rkl sokeria
5 2 kananmunaa
6 2 dl maitoa
7 1 dl kuohukermaa
8 0,5 dl sokeria
9 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
1 marjoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 177 g
Proteiinia 9 g 37 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 1 515 6059
Energiaa kcal 362 1448

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Anna marjojen sulaa puoli tuntia huoneenlämmössä.
  • Säädä uuni 175 asteeseen. Viipaloi ruisleipä ja poista viipaleista kuoret. Leikkaa viipaleet kolmioiksi tai neliöiksi. Voitele puolet paloista voilla tai margariinilla ja ripottele sokeria päälle.
  • Sekoita kananmunat, maito ja kerma. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
  • Pane voitelemattomat ruisleipäviipaleet annosuunivuokien pohjalle. Laita päälle marjat ja munamaitoseos. Lisää voidellut ja sokeroidut ruisleipäviipaleet pinnalle limittäin tai pystyyn.
  • Kypsennä vanukkaita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele marjoilla ja tarjoa haaleana tai kylmänä.

Vinkki: Voit tehdä vanukkaan myös uunivuokaan (noin 18 cm x 24 cm).

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5