Vaniljainen luumukiisseli

21.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaniljainen luumukiisseli

Ainekset

4 annosta
1 5 dl vettä
2 5 kpl luumua
3 1 kpl vaniljatanko
4 0,5 dl sokeria
Suurus
1 2 rkl perunajauhoja
2 0,5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 0 g 1 g
Rasvaa 0 g 0 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 315 1260
Energiaa kcal 75 301

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele luumut ja poista kivet. Pane vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja luumupalat kattilaan. Keitä, kunnes luumut pehmenevät eli noin 10 minuuttia. Jos vesi haihtuu, lisää 1 dl vettä.Valmista suurus. Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko. Lisää suurus kaataen ja koko ajan sekoittaen. Kuumenna liedellä varovasti sekoittaen. Kun kiisseli sakenee, nosta heti pois liedeltä.Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, ettei pinnalle muodostu kuorta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kiisseli luumu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5