Vanilja-mansikkamuffinit

26.5.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vanilja-mansikkamuffinit

Ainekset

12 kappaletta
1 150 g margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 1 vaniljatanko
4 2 kananmunaa
5 3,5 dl vehnäjauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
7 1 prk (200 g) kermaviiliä
Voiteluun
1 margariinia ja korppujauhoja
Väliin
1 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 3 rkl mansikanmakuista tomusokeria
3 muutamia tuoreita mansikoita
Koristeeksi
1 tomusokeria ja tuoreita mansikoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 355 g
Proteiinia 4 g 51 g
Rasvaa 12 g 146 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 036 12433
Energiaa kcal 248 2972

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Vaniljatangon käsitteleminen

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja vedä veitsellä siemenet vaahtoon.

Kananmunan lisääminen vaahtoon

2. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.

Muiden ainesten lisääminen

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää kermaviilin kanssa vaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muffinien annostelu

4. Voitele ja korppujauhota muffinipelti ja lusikoi taikinaa koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täytteen valmistaminen

5. Notkista täytteen tuorejuusto ja mausta tomusokerilla. Perkaa ja pilko mansikat ja sekoita ne tuorejuustoseokseen.

Muffinien täyttäminen

6. Leikkaa muffineista kansiosa pois. Jaa täyte muffineille. Nosta kansiosa päälle. Koristele tomusokerilla ja mansikoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mansikka muffini muffinsi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5