Vanilja-mansikkahillo

1.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vanilja-mansikkahillo

Tee itse vaniljalla maustettua mansikkahilloa. Herkuttele esimerkiksi muurinpohjalettujen kanssa.

Ainekset

1 2 l tuoreita tai pakastemansikoita tai muita marjoja
2 1 vaniljatanko
3 500 g hillosokeria
4 0,5 dl silputtua sitruunamelissaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 584 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 10287
Energiaa kcal 2459

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Lohko tai puolita mansikat, varsinkin jos ne ovat kovin suuria. Laita ne reilun kokoiseen kattilaan. Tee vaniljatankoon viilto pituussuunnassa. Laita se kattilaan mansikoiden kanssa. Jos käytät tuoreita mansikoita, laita joukkoon hiukan vettä. Kuumenna.

Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna hillon kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu sitruunamelissa. Poista lopuksi vaniljatanko.

Anna hillon seistä noin puoli tuntia ja kuori pinnalle mahdollisesti noussut vaahto. Sekoita hillo ja laita puhtaisiin tölkkeihin. Anna hillon kiinteytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: hillo mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5