Vanhanajan vaniljakermajäätelö jäätelökoneella

27.6.2011
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vanhanajan vaniljakermajäätelö jäätelökoneella

Tee vanhanajan jäätelöä itse jäätelökoneella. Sekoita jäätelöaineksia 15 minuuttia jäätelökoneessa, pakasta sen jälkeen vielä vähintään tunti. Vinkki: laita jäätelökoneen kulho vuorokaudeksi pakastimeen ennen jäätelön valmistamista.

Ainekset

2 annosta
1 2 dl kuohukermaa
2 2 kanamunankeltuaista
3 0,5 dl sokeria
4 0,5 vaniljatanko

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 49 g
Proteiinia 5 g 10 g
Rasvaa 40 g 80 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 980 3961
Energiaa kcal 474 947

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta jäätelökoneen kulho pakastimeen vuorokautta ennen jäätelön valmistamista. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, sakeaksi vaahdoksi. Kaavi puolikkaan vaniljatangon siemenet keltuaisseokseen. Lisää kermavaahto joukkoon varovaisesti nostellen. Ota jäätelökoneen kulho pakastimesta ja kaada jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä 15 minuuttia.Siirrä jäätelö rasiaan ja pakasta vielä vähintään tunnin ajaksi.Ohje on kokeiltu OBH Nordican (6623) Ice Cream Maker –jäätelökoneella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jäätelö
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5