Vanhanajan lapapaisti

14.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vanhanajan lapapaisti

Ainekset

10 annosta
1 2 kg porsaanlapaa tai kinkkua
2 2 tl karkeaa suolaa
3 1 dl vettä
4 4 pientä sipulia halutessasi
5 1 rkl hienonnettua rosmariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 6 g
Proteiinia 38 g 378 g
Rasvaa 30 g 304 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 778 17779
Energiaa kcal 425 4249

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hiero suola lihapalan pintaan molemmille puolille ja kiedo liha kelmuun. Nosta se jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja käännä kerran välillä. Jos sinulla on kiire, anna lihan suolautua keittiön työpöydällä samalla tavalla kerran kääntäen pari tuntia. Kuori sipulit ja laita ne uunivuoan pohjalle. Pyyhi lihapalasta suolarakeet pois ja nosta liha sipulien päälle. Lisää vuokaan vesi. Kypsennä lihaa 120-asteisessa uunissa kaksi tuntia ja käännä se kerran kypsymisen aikana. Lisää vuokaan samalla vettä ja lihan kosteaan, käännettyyn pintaan rosmariini.Poista lihapalasta nahka ennen tarjoamista ja leikkaa paisti poikkisyin viipaleiksi. Nosta viipaleet ja sipulit tarjoiluvadille ja valele uunivuoassa olevalla liemellä.

Teksti:
Kuvat: pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5