Valkosuklaajäädyke ja marinoituja puolukoita

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaajäädyke ja marinoituja puolukoita

Ainekset

6 annosta
Jäädyke:
1 100 g valkosuklaata
2 2 munaa
3 1 keltuainen
4 1 dl sokeria
5 4 dl vispikermaa
Puolukat:
1 1 dl hunajaa
2 2 rkl vettä
3 1 kanelitanko
4 200 g puolukoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 276 g
Proteiinia 6 g 34 g
Rasvaa 34 g 204 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 2 138 12825
Energiaa kcal 511 3065

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jäädyke

Sulata suklaa kiehuvassa vesihauteessa ja nosta jäähtymään. Vatkaa kulhossa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Valuta joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele lopuksi varovasti seokseen. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä se kelmulla. Nosta vuoka pakastimeen ja anna jäätyä yön yli. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille, poista kelmut ja anna hetken pehmentyä ennen tarjoilua.

Puolukat

Kiehauta kattilassa hunaja, vesi ja kanelitanko. Anna maustua kannen alla noin 15 minuuttia. Ota kanelitanko pois ja lisää joukkoon puoliksi sulaneet marjat. Sekoita ja tarjoile haaleana kastikkeena kylmän valkosuklaajäädykkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5