Valkosuklaa-vadelmakääretorttu

23.7.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-vadelmakääretorttu

Ainekset

8 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 200 g vadelmia
2 3 rkl tomusokeria
3 100 g valkosuklaata
4 2 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 304 g
Proteiinia 6 g 48 g
Rasvaa 16 g 130 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 356 10851
Energiaa kcal 324 2593

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti samalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.Valmista täyte. Puhdista vadelmat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Sulata valkosuklaa varoen vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota kuohukerma. Nostele valkosuklaata hieman kerman joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita loput suklaasta kerman joukkoon varovaisesti käännellen. Levitä kermaseos torttupohjalle ja ripottele päälle vadelmat. Kääri torttu rullalle niin, että saumakohta jää alapuolelle. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti ennen tarjoilua.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5