Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaa-karpalopannacotta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pannacotta on klassikkojälkiruoka. Voit tehdä valkosuklaapannacotan valmiiksi jo herkutteluhetkeä edeltävänä päivänä. Pannacotan päälle tuleva karpalokiille syntyy helposti ja nopeasti, mutta varaa kiilteen tehtyäsi jälkiruoka-annoksille muutama tunti hyytymisaikaa.

Ainekset

3 kpl
Liivatelehteä
100 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Maitoa

Pinnalle

1 kpl
Liivatelehti
2 dl
Pakastekarpaloita
1 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja maito. Sulata ja sekoita joukkoon suklaa ja puristetut liivatteet. Jaa seos laseihin.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.

Valmista kiille. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Keitä karpaloita vedessä muutama minuutti kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat ja painele marjaseos siivilän läpi liemeen. Kiehauta liemi. Liuota joukkoon liivate. Jäähdytä noin 5 minuuttia.

Lusikoi kiille vanukkaiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1253

22,8 g

9,8 g

19,0 g

17,5 g

1,3 g

4,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

Liivatelehti,

1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli