Valkosuklaa-karpalopannacotta

21.11.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-karpalopannacotta

Pannacotta on klassikkojälkiruoka. Voit tehdä valkosuklaapannacotan valmiiksi jo herkutteluhetkeä edeltävänä päivänä. Pannacotan päälle tuleva karpalokiille syntyy helposti ja nopeasti, mutta varaa kiilteen tehtyäsi jälkiruoka-annoksille muutama tunti hyytymisaikaa.

Ainekset

4 annosta
1 3 liivatelehteä
2 100 g valkosuklaata
3 2 dl kuohukermaa
4 2 dl maitoa
Pinnalle
1 1 liivatelehti
2 2 dl pakastekarpaloita
3 1 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 76 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 23 g 91 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 238 4954
Energiaa kcal 296 1184

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja maito. Sulata ja sekoita joukkoon suklaa ja puristetut liivatteet. Jaa seos laseihin.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.

Valmista kiille. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Keitä karpaloita vedessä muutama minuutti kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat ja painele marjaseos siivilän läpi liemeen. Kiehauta liemi. Liuota joukkoon liivate. Jäähdytä noin 5 minuuttia.

Lusikoi kiille vanukkaiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

 

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5