Valkosipulinen yrttilenkki

21.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosipulinen yrttilenkki

Ainekset

4 annosta
1 400 g lenkkimakkaraa
2 100 g valkosipulituorejuustoa
3 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa, ruohosipulia, oreganoa, timjamia
4 4 valkosipulin kynttä
5 0,5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 33 g
Proteiinia 12 g 47 g
Rasvaa 22 g 86 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 137 4549
Energiaa kcal 272 1087

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori makkara ja leikkaa pintaan viiltoja parin sentin välein. Pane makkara voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, yrttisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet ja jaa seos viiltoihin. Ripottele päälle juustoraastetta. Kaada vuoan pohjalle vesi ja paista lenkkiä uunissa 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto on kauniin väristä. Tarjoa esimerkiksi omenaisen perunasoseen ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5