Valkosipulilla täytetyt tomaatit

4.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosipulilla täytetyt tomaatit

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa kiinteää tomaattia
2 1 dl vaalean leivän sisusta
3 2 valkosipulinkynttä
4 nippu persiljaa
5 2 rkl oliiviöljyä
6 0,5 tl paprikajauhetta
7 1 tl suolaa
8 rouhittua mustapippuria
9 4 rkl vahvaa juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 41 g
Proteiinia 4 g 15 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 621 2484
Energiaa kcal 148 594

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tomaateista pois "hattu". Koverra sisus ja hienonna se talteen täytettä varten. Asettele tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.

Hienonna leipä, valkosipulinkynnet sekä persilja. Kääntele pannulla öljyssä tomaatinsisusta ensin hetken aikaa. Sekoita seokseen hienonnettu leipä ja valkosipulinkynnet. Mausta persiljasilpulla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu syrjään ja sekoita juustoraaste joukkoon.

Täytä tomaatit seoksella ja paista 200 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä alkupalana tai aterian lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: tomaatti valkosipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5