Valkosipulihärkää ja kasviksia

13.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosipulihärkää ja kasviksia

Ainekset

2 annosta
1 400 - 500 g naudan ulkofileetä
Marinadi:
1 0,25 dl öljyä
2 0,25 dl punaviiniä tai punaviinietikkaa
3 1 - 3 valkosipulin kynttä puserrettuna
4 0,5 tl mustapippurirouhetta
5 1 - 2 rkl hunajaa
6 1 - 2 rkl worcestershire-kastiketta halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 16 g
Proteiinia 42 g 85 g
Rasvaa 20 g 39 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 617 3234
Energiaa kcal 386 773

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset. Kuutioi liha poikkisyin paksuiksi ja mehukkaiksi paloiksi ja laita pakastuspussiin. Kaada marinadi päälle ja poista pussista käsin painaen ilma. Sulje pussin suu solmulla ja nosta lihat jääkaappiin päiväksi tai kahdeksi. Käännä pussia välillä.Ota lihat ajoissa ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pujota ne vartaisiin ja kypsennä grillissä tai isolla paistinpannulla. Valele paloja marinadilla kypsennyksen aikana. Ripauta kypsän lihan pintaan hiukan suolaa.Tarjoa lihavartaiden lisänä kasviksia, vaikkapa puolikypsiksi paistettuja herkkusieniä ja purjorenkaita sekä riisiä ja salaattia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: naudan filee naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5