Valkosipuli-perunasose

8.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosipuli-perunasose

Ainekset

1 1 kg jauhoisia perunoita
2 vettä
3 1 kanaliemikuutio
Lisäksi
1 0,5 - 1 dl oliiviöljyä
2 2 - 4 valkosipulinkynttä puserrettuna
3 sitruunamehua
4 suolaa
Koristeluun
1 salaatinlehtiä
2 mustia kivettömiä oliiveja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 136 g
Proteiinia 20 g
Rasvaa 56 g
Kuitua 13 g
Energiaa kJ 4793
Energiaa kcal 1146

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että perunat peittyvät ja kanaliemikuutio. Kypsennä perunat pehmeiksi. Kaada liemi pois ja käytä se muuhun ruokaan. Soseuta perunat hyvin. Lisää joukkoon vatkaten öljy, valkosipulimurska ja sitruunamehua maun mukaan. Mausta seos suolalla ja asettele kuvan tapaan esille. Tarjoa perunasose kuumana tai kylmänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5