Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkoinen pizza

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Vettä
15 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
4 dl
Durumvehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

Pinnalle

1 1/2 dl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
75 g
Raastettua parmesaania
Mustia oliiveja
130 g
Mozzarellaa
4 kpl
Ilmakuivattua kinkkua
Mustapippuria
Rucolaa tai basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.

15 g
Hiivaa
2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
4 dl
Durumvehnäjauhoja
2

Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulinkynnellä. Levitä seos pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaani ja oliivit. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

1 1/2 dl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
75 g
Raastettua parmesaania
Mustia oliiveja
3

Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet ja rucolaa tai basilikaa. Pyöräytä päälle reilusti mustapippuria.

130 g
Mozzarellaa
4 kpl
Ilmakuivattua kinkkua
Rucolaa tai basilikaa
Mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
|
Muokattu: 18.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1173

4909

65,0 g

32,0 g

92,5 g

4,0 g

18,0 g

43,0 g

4,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mustia oliiveja,

Mustapippuria,

Rucolaa tai basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli