Välipalapatongit kreikkalaisittain

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välipalapatongit kreikkalaisittain

Ainekset

1 1 - 2 hiukan kuivahtanutta patonkia
2 1,5 dl vettä
3 4 kypsää tomaattia
4 1 punasipuli
5 1 dl oliiviöljyä
6 suolaa, mustapippuria
7 1 rkl sitruunamehua
Päälle:
1 200 g fetajuustoa kuutioina
2 1 tl oreganoa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 41 g
Proteiinia 37 g
Rasvaa 118 g
Kuitua 9 g
Energiaa kJ 5715
Energiaa kcal 1366

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valitse mieluiten edellisen päivän patongit. Halkaise ne pituussuunnassa ja vielä poikittainkin, jos tarpeen. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paahda leivät. Kaada kunkin leivän halkaistuun pintaan tasainen vana vettä. Nosta leivät vielä hetkeksi uuniin, mutta ota nyt uuni pois päältä.Hienonna tomaatit veitsellä silpuksi, samoin kuorittu punasipuli. Sekoita ainekset.Valele leipien päälle hiukan öljyä ja peitä pinta sitten tomaatti-sipulisilpulla. Mausta. Nosta päälle juustokuutiot.Ripottele pinnalle oreganoa. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5