Välimeren porsaankyljykset

18.1.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren porsaankyljykset

Porsaankyljykset maistuvat kasvisten kanssa. Pakastekasviksilla saa helposti ja edullisesti makua ja väriä ruokaan. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Välimeren porsaankyljykset viimeistellään basilikalla.

Ainekset

6 annosta
1 6 porsaankyljystä
2 1 rkl öljyä
3 2 rkl sinappia
4 1 tl pihvimaustetta
5 1 tl suolaa
6 3 dl vettä
7 1 lihaliemikuutio
8 1 pussi (500 g) pakasteuuni- ja grillikasviksia
9 1 prk (400 / 240 g) säilykekirsikkatomaatteja
Lisäksi
1 0,5 dl hienonnettua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 68 g
Proteiinia 18 g 105 g
Rasvaa 26 g 153 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 1 458 8748
Energiaa kcal 348 2091

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Saksi kyljysten sivusilavaan muutama viilto. Paista kyljyksiä öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kyljykset laakeaan uunivuokaan. Purista sinappia kyljysten päälle ja ripottele pinnalle pihvimaustetta ja suolaa. Levitä mausteet veitsellä. Kaada paistinpannulle vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kiehauta liemi ja valuta uunivuokaan. Siirrä lihat 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nosta lämpöä 225 asteeseen.

Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pakastekasvikset. Valuta päälle kirsikkatomaatit liemineen. Jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5