Välimeren pestokalakeitto

13.5.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren pestokalakeitto

Nopea kalakeitto maustetaan vihreällä pestolla ja viimeistellään tuoreella basilikalla.

Ainekset

4 annosta
1 500 - 600 kirjolohifileetä
2 1 (300 g) kesäkurpitsa
3 1 punainen paprika
4 1 rasia (200 g) helmitomaatteja
5 1 rkl rypsiöljyä
6 1 l vettä
7 1 kasvisliemikuutio (gluteeniton)
8 3 rkl vihreää pestoa (Pesto alla Genovese)
9 2 dl pakasteherneitä
Lisäksi
1 1 dl basilikanlehtiä
2 1 dl raastettua parmesaania, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 39 g
Proteiinia 29 g 117 g
Rasvaa 29 g 117 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 754 7018
Energiaa kcal 419 1677

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: basilikanlehtiä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Poista lohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 cm:n kuutioiksi. Huuhtele kaikki kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa 2 cm:n paloiksi.
  2. Ruskista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, pesto ja paprikat. Keitä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, herneet ja lohikuutiot. Kypsennä pari minuuttia.
  3. Revi basilikaa keiton pinnalle. Raasta halutessasi parmesaanijuustoa annoksiin.

Vinkki: Keitto syntyy vieläkin pikaisemmin, kun vaihdat kasvikset pakastettuihin kasvissuikaleisiin.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5