Välimeren mureke

22.1.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren mureke

Maukas Välimeren mureke kätkee sisälleen oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia. Koristele mureke halutessasi kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Ainekset

6 annosta
1 0,75 dl korppujauhoja
2 1 dl maitoa
3 1 kananmuna
4 2 tl välimeren mausteseosta
5 0,5 tl suolaa
6 400 g jauhelihaa
7 1 dl vahvaa juustoraastetta
8 0,5 dl mustia kivettömiä oliiveja pilkottuina
9 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatinpaloja
10 0,5 dl hienonnettua basilikaa
Koristeluun
1 kirsikkatomaatteja
2 basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 46 g
Proteiinia 17 g 104 g
Rasvaa 19 g 112 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 116 6693
Energiaa kcal 267 1600

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita korppujauhot, maito, kananmuna ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, juustoraaste, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu basilika. Kääntele ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin levy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Jaa mureke taikinapyörällä annospaloiksi. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5