Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren mauilla täytetty possunfilee

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Porsaan ulkofileetä

Marinadi:

3/4 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 kpl
Valkosipulin kynttä viipaloituna
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Timjamia
1 rkl
Kokonaisia viherpippureita

Täyte:

1 dl
Persiljaa
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 dl
Mustia oliiveja
1 kpl
Sitruunan kuori
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Paistamiseen:

2 rkl
Öljyä
Kutistumatonta puuvillalankaa sitomiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista marinadi. Nosta filee marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Pyyhi fileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Nosta liha leikkuulaudalle ja aloita leikkaaminen sivulta. Leikkaa filee auki tasaiseksi levyksi. Nuiji pinta kevyesti nyrkillä. Valmista täyte. Hienonna kaikki aineet tehosekoittimessa tahnaksi. Levitä tahna fileen pinnalle. Kääri filee rullalle ja sido puuvillalangalla tiukaksi kääröksi. Hiero vielä pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Ruskista käärön pinta pannulla. Nosta uunivuokaan ja kaada pohjalle hieman vettä. Kypsennä kääröä 175 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään. Kaada paistoliemi talteen kattilaan. Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoile lisäkkeenä uunissa paistettuja kirsikkatomaatteja sekä paahdettuja valkosipuleita.Viinivinkki: Possunfileelle sopii australialainen keskitäyteläinen ja samettisen pehmeä Yalumba Merlot. Alkon tuotenumero 467087 ja hinta 9,97 €.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.