Välimeren mauilla täytetty possunfilee

20.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren mauilla täytetty possunfilee

Ainekset

6 annosta
1 1 kg porsaan ulkofileetä
Marinadi:
1 0,75 dl rypsiöljyä
2 1 sitruunan mehu
3 2 valkosipulin kynttä viipaloituna
4 1 tl rosmariinia
5 1 tl timjamia
6 1 rkl kokonaisia viherpippureita
Täyte:
1 1 dl persiljaa
2 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 0,5 dl mustia oliiveja
4 1 sitruunan kuori
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl mustapippuria
Paistamiseen:
1 2 rkl öljyä
2 kutistumatonta puuvillalankaa sitomiseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 6 g
Proteiinia 35 g 212 g
Rasvaa 24 g 147 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 520 9123
Energiaa kcal 364 2181

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista marinadi. Nosta filee marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Pyyhi fileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Nosta liha leikkuulaudalle ja aloita leikkaaminen sivulta. Leikkaa filee auki tasaiseksi levyksi. Nuiji pinta kevyesti nyrkillä. Valmista täyte. Hienonna kaikki aineet tehosekoittimessa tahnaksi. Levitä tahna fileen pinnalle. Kääri filee rullalle ja sido puuvillalangalla tiukaksi kääröksi. Hiero vielä pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Ruskista käärön pinta pannulla. Nosta uunivuokaan ja kaada pohjalle hieman vettä. Kypsennä kääröä 175 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään. Kaada paistoliemi talteen kattilaan. Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoile lisäkkeenä uunissa paistettuja kirsikkatomaatteja sekä paahdettuja valkosipuleita.Viinivinkki: Possunfileelle sopii australialainen keskitäyteläinen ja samettisen pehmeä Yalumba Merlot. Alkon tuotenumero 467087 ja hinta 9,97 €.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5