Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren lihapiirakka

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta

Ainekset

250 g
Voita tai margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
(250 g) maitorahkaa

Täyte

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
10 - 12 kpl
Kirsikkatomaattia
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaatit ja revi päälle basilikaa.
Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.

Vinkki!
Voitele piirakka munalla ennen pistelyä, jotta reiät eivät mene umpeen kypsentäessä. Näin höyry piirakan sisällä pääsee pois ja taikinasta tulee rapea.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 15.3.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1304

22,6 g

12,3 g

16,6 g

3,0 g

1,6 g

9,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli