Välimeren lihapiirakka

15.3.2016
13 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren lihapiirakka

Ainekset

14 annosta
1 250 g voita tai margariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 1 prk (250 g) maitorahkaa
Täyte
1 400 g jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 2 - 3 valkosipulinkynttä
5 2 rkl tomaattisosetta
6 1 tl oreganoa
7 1 tl suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 10 - 12 kirsikkatomaattia
10 0,5 ruukkua basilikaa
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 211 g
Proteiinia 10 g 136 g
Rasvaa 21 g 296 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 1 207 16897
Energiaa kcal 288 4039

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaatit ja revi päälle basilikaa.
Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.

Vinkki!
Voitele piirakka munalla ennen pistelyä, jotta reiät eivät mene umpeen kypsentäessä. Näin höyry piirakan sisällä pääsee pois ja taikinasta tulee rapea.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5