Välimeren lammaspata

23.3.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren lammaspata

Ainekset

8 annosta
1 1,2 kg maustettua karitsanpaistia
2 1 rkl öljyä
3 2 isoa porkkanaa
4 200 g palsternakkaa
5 3 varsisellerin vartta
6 4 valkosipulinkynttä
7 5 dl valkoviiniä
8 1 iso sitruuna
9 1 tl timjamia
10 1 tl rosmariinia
11 1 tl suolaa
12 1 - 2 dl vihreitä oliiveja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 47 g
Proteiinia 42 g 336 g
Rasvaa 30 g 238 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 2 093 16744
Energiaa kcal 500 4002

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista verkko ja pyyhi marinadi paistista. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.

Ruskista lihapalat kolmessa erässä pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutama minuutti ja lisää pataan. Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne, yrtit ja suola pataan.

Kypsennä pataa ensin ilman kantta 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa oliivit.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lammas valkosipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5