Välimeren jauhelihapihvit

14.5.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren jauhelihapihvit

Ainekset

4 annosta
1 400 g naudan paistijauhelihaa
2 1 sipuli
3 1 rkl oliiviöljyä
4 3 rkl tuoretta basilikaa (hienonnettu)
5 2 rkl provencale-yrttiseosta
6 1 kananmuna
7 1 tl suolaa
8 1 rkl Dijon-sinappia
Pinnalle
1 1 mozzarellapallo (125 g)
2 1 tomaatti
3 4 basilikanlehteä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 7 g
Proteiinia 27 g 107 g
Rasvaa 18 g 73 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 170 4679
Energiaa kcal 280 1118

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha, Naudanliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä hetken aikaa. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon sipulit, hienonnettu basilika, yrttiseos, kanamuna, suola ja sinappi.Muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä pyöreää pihviä ja nosta ne kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Nosta pihvit uunista. Kuumenna grillivastukset.Viipaloi mozzarella neljään osaan, samoin tomaatti. Nostele juustoviipaleen päälle basilikanlehti ja tomaattiviipale.Nosta viipaleet kuumien jauhelihapihvien päälle ja paahda grillivastusten alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja tomaatit saavat väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jauheliha mozzarella pihvi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5