Välimerellinen uunilohi

20.11.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimerellinen uunilohi

Aurinkokuivattu tomaatti, pinjansiemenet ja basilika antavat lohelle välimerellisen maun yhdessä parmesaanin kanssa. Nauti uunilohi raikkaan salaatin ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ainekset

7 annosta
1 800 g lohifileetä
2 1 tl suolaa
3 ripaus rouhittua valkopippuria
Päälle
1 6 aurinkokuivattua tomaattia
2 4 rkl pinjansiemeniä
3 3 rkl hienonnettua basilikaa
4 3 rkl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 12 g
Proteiinia 23 g 163 g
Rasvaa 21 g 147 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 1 204 8430
Energiaa kcal 288 2015

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi lohifileestä ruodot ja nosta filee öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet ja basilikat karkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Ota kala uunista ja ripottele päälle tomaattiseos. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5