Vadelmavispipuuro

25.8.2011
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelmavispipuuro

Herkullisen makea vadelmavispipuuro maistuu välipalana tai jälkiruokana. Puuroa voi helposti valmistaa kerralla reilumman satsin.

Ainekset

4 annosta
1 1 l vadelma- tai sekamehua
2 1,5 dl mannasuurimoita
3 200 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
4 0,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 64 g 256 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 1 g 3 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 212 4846
Energiaa kcal 290 1158

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta mehu kattilassa. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuro kypsäksi keskilämmöllä, noin 10 minuuttia ja välillä sekoittaen. Lisää puuroon vadelmat ja sokeri. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa maidon kanssa tai sellaisenaan. Huom! Ulkomaalaiset pakastevadelmat tulee kuumentaa 1–2 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: vadelma vispipuuro
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5