Vadelmamurupiirakka

28.5.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelmamurupiirakka

Ainekset

12 annosta
1 4,5 dl vehnäjauhoja
2 1,5 dl sokeria
3 1 tl leivinjauhetta
4 150 g margariinia
5 1 kananmuna
Pinnalle
1 1 pussi (200 g) pakastevadelmia
2 1 rkl perunajauhoja
3 1 dl vadelmahilloa
4 1,5 dl kaurahiutaleita
5 0,5 dl sokeria
6 1 tl vaniljasokeria
7 50 g margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 492 g
Proteiinia 4 g 49 g
Rasvaa 11 g 135 g
Kuitua 2 g 25 g
Energiaa kJ 1 188 14251
Energiaa kcal 284 3406

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun,(halkaisijaltaan noin 28 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tai pienelle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja nosta piirakkavuoka hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa puolisulaneet vadelmat, perunajauho ja vadelmahillo keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleista, sokerista, vaniljasokerista ja margariinista murumainen seos. Levitä vadelmaseos piirakkavuoan pohjalle ja murusta kauraseos päälle. Paista 200-asteisessa uunin alatasossa 30–35 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5