Vadelmainen unelmakääretorttu

21.6.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelmainen unelmakääretorttu

Ainekset

12 annosta
Pohja
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl perunajauhoja
4 0,5 dl kaakaojauhetta
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
1 2 dl kuohukermaa
2 2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja)
3 0,5 dl sokeria
4 0,5 tl jauhettua kardemummaa
5 3 dl vadelmia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 292 g
Proteiinia 5 g 65 g
Rasvaa 11 g 127 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 902 10827
Energiaa kcal 216 2588

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.

Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5