Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelma-valkosuklaakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Raikas kakku on täytetty vadelmilla ja mascarpone-kermavaahdolla, johon valkosuklaa antaa makua ja rakennetta. Kuorrutuksen salaisuus on kirpeänmakea sitruunakreemi.

Ainekset

Kakkupohja

6 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Mascarpone-valkosuklaatäyte

200 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) vispikermaa
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa

Vadelmatäyte

400 g
(1 prk) vadelmahilloa
200 g
(1 rs) vadelmia (kotimaisia, pakaste)

Kostutus

1 dl
maitoa

Kuorrutus

4 dl
(2 prk) vispikermaa
1/2 dl
sokeria
200 g
(1 prk) sitruunakreemiä

Koristeluun

vadelmia (kotimaisia)

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kakkupohja mielellään kokoamista edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 26 cm). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alemmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyyttä puutikulla: kun taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

korppujauhoja
voita tai margariinia
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
6 kpl
kananmunaa
2

Tee mascarpone-valkosuklaatäyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa keskiteholla noin 3 minuuttia, sekoita puolen minuutin välein. Vaahdota kerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja sekoita sähkövatkaimella.

250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
valkosuklaata
3

Tee vadelmatäyte. Sekoita jäiset vadelmat hilloon.

200 g
(1 rs) vadelmia (kotimaisia, pakaste)
400 g
(1 prk) vadelmahilloa
4

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja maidolla. Levitä pohjalle puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet mascarpone-valkosuklaatäytteestä. Kostuta ja kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kostuta kansilevy ja painele kakun päälle.

1 dl
maitoa
5

Tee kuorrutus. Vaahdota kerma ja sokeri. Vatkaa joukkoon kreemi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä loppu kuorrutus pursotinpussiin. Koristele kakku vadelmilla. Pursota kuorrutusta reunoille.

4 dl
(2 prk) vispikermaa
1/2 dl
sokeria
200 g
(1 prk) sitruunakreemiä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 5.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

523

2190

30,9 g

19,8 g

51,6 g

40,8 g

1,6 g

7,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (1 prk) sitruunakreemiä,

vadelmia (kotimaisia),

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli