Vadelma-suklaamousse

24.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelma-suklaamousse

Ainekset

4 annosta
1 100 g pakastevadelmia
2 2 rkl sokeria
Suklaamousse:
1 100 g tummaa suklaata
2 2 munaa
3 2 rkl kahvijuomaa
4 2 tl vaniljasokeria
5 0,25 tl suolaa
6 4 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 130 g
Proteiinia 5 g 19 g
Rasvaa 11 g 43 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 036 4144
Energiaa kcal 248 991

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta vadelmat ja sokeri kattilaan ja kiehauta nopeasti niin, että vadelmat vain kuumenevat ja sokeri liukenee. Sekoita varoen, etteivät kaikki vadelmat hajoa. Jaa vadelmat laseihin ja nosta viileään. Sulata suklaa vesihauteessa, älä anna hauteen veden kiehua. Anna suklaan jäähtyä. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset siten, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä suklaa kulhoon. Vatkaa joukkoon kahvi, vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Lisää sokeri vaahtoon muutamassa erässä samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahto suklaaseokseen varovasti useammassa erässä sekoittaen. Jaa mousse vadelmien päälle ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: mousse suklaa vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5