Vadelma-suklaafondant

8.10.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelma-suklaafondant

Herkullisen suklaafondantin sisältä paljastuu sulaa suklaata. Tarjoile tämä herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 2 kananmunaa
2 2 keltuaista
3 0,75 dl sokeria
4 100 g voita tai margariinia
5 100 g tummaa suklaata
6 3 rkl vehnäjauhoja
Lisäksi
1 1 dl vadelmia
Voiteluun
1 voita
2 kaakaojauhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 141 g
Proteiinia 5 g 29 g
Rasvaa 22 g 134 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 310 7863
Energiaa kcal 313 1879

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita, kaakaojauhetta

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen keskelle muutama vadelma. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos suklaa vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5