Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelma-suklaafondant

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullisen suklaafondantin sisältä paljastuu sulaa suklaata. Tarjoile tämä herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Sokeria
100 g
Voita tai margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3 rkl
Vehnäjauhoja

Lisäksi

1 dl
Vadelmia

Voiteluun

Voita
Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Sokeria
100 g
Voita tai margariinia
100 g
Tummaa suklaata
2

Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen keskelle muutama vadelma. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

3 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vadelmia
3

Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 8.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

341

1428

24,2 g

13,0 g

23,8 g

19,7 g

1,3 g

6,2 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita,

Kaakaojauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli