Vadelma-herukkahillo

27.7.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelma-herukkahillo

Keitä vadelmista ja herukoista hilloa talven varalle. Voit tehdä hillosta myös pippuri- tai salmiakkiversion.

Ainekset

1 8 dl vadelmia
2 2 dl mustaherukoita
3 0,5 dl vettä
4 3 dl hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 279 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 4 g
Kuitua 21 g
Energiaa kJ 5100
Energiaa kcal 1219

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa vesi kattilan pohjalle ja lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää koko ajan sekoittaen hillosokeri.

Keitä hilloa silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia. Kuori vaahto ja tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Vinkki: Tee hillosta pippurinen tai salmiakkinen versio: Saat hilloon potkua, kun lisäät siihen yhtä aikaa marjojen kanssa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Voit lisäksi sekoittaa valmiiseen hilloon puoli desilitraa tummaa rommia. Saat hilloon salmiakin makua, kun liotat kuumaan vesitilkkaan ennen marjojen lisäämistä viisi rouhittua turkinpippuri-karamellia. Keitä muuten ohjeen mukaan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: hillo mustaherukka vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5