Vaaleanpunainen kääretorttu

17.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaaleanpunainen kääretorttu

Ainekset

8 palaa
Pohja
1 4 kpl munaa
2 1,5 dl sokeria
3 0,75 dl vehnäjauhoja
4 3 rkl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 2 dl kermaa
2 1 dl vadelmahilloa
3 2 rkl piparminttu-suklaa -karamellirouhetta (esim. Marianne)
Päälle
1 250 g vaaleanpunaista marsipaania
2 3 rkl tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 350 g
Proteiinia 9 g 69 g
Rasvaa 20 g 158 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 628 13024
Energiaa kcal 389 3113

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa levy kevyesti sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä levylle vadelmahilloa. Sekoita 2/3 kermavaahdosta piparmintturouheen kanssa ja levitä levylle. Kääri torttu rullalle ja anna maustua viileässä tunnin ajan. Levitä loppu kermavaahdosta ohuelti kääretortun pinnalle.Lämmitä marsipaanipötköä ensin käsien välissä hetken aikaa. Kauli pötkö sitten levyksi tomusokeroidulla pöydällä. Leikkaa pieni osa levyä talteen koristeita varten. Nosta levy kaulimen avulla kääretortun päälle. Käännä reunat tortun alle ja leikkaa tai paina muotilla lopusta marsipaanista koristeita pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5