Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juuresvuoka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista näyttävä juuresvuoka tutuista aineksista: perunasta, palsternakasta ja juuriselleristä. Kermaisen mehevä uuniruoka muistuttaa perinteisiä valkosipuliperunoita, mutta palsternakka ja juuriselleri antavat perunavuoalle hienon lisämaun.

Ainekset

300 g
perunaa
300 g
palsternakkaa
200 g
juuriselleriä
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
kermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita peruna- ja juuresviipaleet sekä valkosipulit ja mausteet kulhossa keskenään.

200 g
juuriselleriä
300 g
palsternakkaa
300 g
perunaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
Suolaa
2

Asettele tai levitä juuresviipaleet vuokaan. Valuta kerma päälle. Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

2 dl
kermaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.9.2014
|
Muokattu: 25.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

298

1249

19,8 g

13,5 g

22,8 g

7,8 g

5,8 g

3,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli