Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.

Ainekset

25 palaa
Taikina
1 2 pussia (à 100 g) saksanpähkinöitä
2 1 pussi (100 g) hasselpähkinöitä
3 200 g margariinia
4 3 dl sokeria
5 3 kananmunaa
6 1 tl vaniljasokeria
7 0,5 dl viskiä tai appelsiinimehua
8 4 dl vehnäjauhoja
9 0,5 tl leivinjauhetta
10 0,5 tl soodaa
Kuorrutus
1 2,25 dl (2 ¼ dl) tomusokeria
2 0,5 dl vaahterasiirappia
3 0,25 tl (¼ tl) vaniljasokeria
4 0,25 tl (¼ tl) piparkakkumaustetta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 634 g
Proteiinia 3 g 71 g
Rasvaa 13 g 315 g
Kuitua 2 g 58 g
Energiaa kJ 960 24000
Energiaa kcal 229 5736

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät (säästä osa koristeeksi).

Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.

Vinkki! Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja tykkää myös pakastimesta.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5