Uuniperunat ja lehtikaalitäyte

27.8.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uuniperunat ja lehtikaalitäyte

Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.

Ainekset

4 annosta
1 4 uuniperunaa
Täyte
1 1 pussi (200 g) lehtikaalia
2 pala purjoa
3 2 rkl voita
4 2 valkosipulinkynttä
5 4 rkl ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija)
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1,5 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 116 g
Proteiinia 14 g 54 g
Rasvaa 18 g 72 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 402 5606
Energiaa kcal 335 1340

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan kunnes ovat kypsiä.

Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Hienonna lehtikaalit. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista purjoja ja lehtikaalia pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5